Dezvoltarea educației digitale și a capitalului uman în sectorul IT sunt genericul ediției din acest an a Moldova ICT Summit

Prezent la deschiderea evenimentului, Moldova ICT Summit 2018, Excelența Sa, dl Prim-Ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip, a menționat importanța componentei IT pentru toate sectoarele și domeniile economiei naționale: vrem să producem generaţii care dau dovadă de creativitate, ingeniozitate şi gândire out-of-the-box.

Evenimentul reuneşte circa 400 de reprezentanți ai sectorului TIC, Guvernului, mediului academic, parteneri de dezvoltare, precum și experți internaționali.
Sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţii din Moldova este în continuă creștere și se confruntă deja cu un deficit acut de personal calificat, care ar corespunde cerințelor pieței de muncă. Pentru a soluționa această problemă și a crea un fundament solid pentru dezvoltarea antreprenoriatului IT, este necesară identificarea și implementarea soluțiilor cu impact în domeniul Educației pentru sectorul TIC, a programelor și inițiativelor capabile să dezvolte ecosistemul necesar unei creșteri calitative și să confere țării noastre un avantaj competitiv incontestabil!!

În cadrul evenimentului au fost lansate o serie de inițiative cu impact major pentru sistemul educațional din țară, cum ar fi:
– Proiectul TwentyTu, prezentat de Director Executiv ATIC, Ana Chirita;
– Programe educaţionale comune în cadrul Parteneriatului Estic;
– Rețeaua națională de centre inovaționale Tekwill.