Elitele universității, premiate: Şefii de promoţie au primit diplome și premii bănești

Şefii de promoţie ai acestui an au fost sărbătoriţi în biroul rectorului Universității Tehnice a Moldovei.

Însoțit de prorectorii Serghei Andronic, Larisa Bugaian, Mircea Bernic și Dinu Țurcanu, rectorul Viorel Bostan i-a întâmpinat pe tineri cu o masă plină de dulciuri și un mesaj de felicitare: a absolvi o facultate inginerească cu o medie înaltă nu este un lucru simplu, iar a fi șef de promoție este cu atât mai lăudabil. Vă felicit, în universitatea noastră nu putem să nu respectăm asemenea oameni, care au dovedit a fi cei mai buni, a menționat acesta.

Cei 10 șefi de promoție reprezintă cele 9 facultăți ale UTM și o promoție de la studii integrate în arhitectură:

Vasilița Maricica: Facultatea Electronică și Telecomunicații

Rotari Iulian: Facultatea Energetică și Inginerie Electrică

Sclifos Eugeniu: Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică

Națibulina Maria: Facultatea Tehnologia Alimentelor

Cristea Tudor: Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi

Socolov Lilia: Facultatea Urbanism şi Arhitectură

Sova Maria: Facultatea Urbanism şi Arhitectură, studii integrate în arhitectură

Albu Doina-Cezara: Facultatea Construcţii, Geodezie și Cadastru

Grițco Catalina: Facultatea Inginerie Economică şi Business

Ababii Lilia: Facultatea Textile şi Poligrafie

În cadrul Galei, șefilor de pomoție li s-au înmânat diplome și premii în bani (3000 MDL pentru fiecare șef de promoție din partea Universității Tehnice a Moldovei), iar celor care își vor continua studiile la Masterat în cadrul UTM, pe perioada studiilor li se va oferi cu titlu gratuit câte un notebook, cu transmitere în posesie personală la finele studiilor.

Șefii de promoție și-au împărtășit experiența de studenție și au subliniat importanța inginerilor pe piața muncii, pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Aceștia au exprimat sincere mulțumiri cadrelor didactice pentru modul în care au fost instruiți, pentru perseverență și comportament colegial. De asemenea, ei au adresat mesaje motivaționale colegilor care vin după ei.

Universitatea Tehnică a Moldovei se dezvoltă cu fiecare nouă generație de absolvenți. Ca instituție al cărei scop este de a-i învăța pe alții, UTM se află și ea într-un continuu proces de învățare. Principiul după care ne ghidăm este acela că discipolul își depășește profesorul. Foștii studenți devin astfel legătura noastră cu realitățile economice și sociale, adevărate punți pentru parteneriatele de success între mediul academic și mediul privat, a menționat Rectorul, Viorel Bostan.

Totuşi, poate uităm uneori că nu doar frumuseţea caracterizează o femeie: 7 din 10 Șefi de Promoție ai acestui an sunt femei, ceea ce demonstrează că Ingineria nu este caracteristică doar bărbaților, a spus Dinu Țurcanu, prorectorul UTM. În acest context, acesta a menționat că recent în cadrul universității a fost formată Liga studentelor în Inginerie, o comunitate studențească care își propune să adune doamnele și domnișoarele din domeniul ingineriei, ce are drept scop încurajarea, motivarea și dezvoltarea studentelor și absolventelor din domeniul ingineriei, definirea direcțiilor de dezvoltare și promovarea imaginii femeii inginer.

Nominația onorifică „Șef de promoție” a fost instituită de Senatul Universității Tehnice din Moldova pentru a remarca absolvenții UTM cu rezultate academice meritorii pe parcursul anilor de studii.

A fost al treilea an în care a fost organizată Gala Şefilor de Promoţie, iar reprezentanţii universităţii promit că evenimentul va deveni o tradiţie.