Cursuri “CISCO Networking Academy” – integrate în curricula universitară

În data de 13 martie, în incinta Centrului de Instruire şi Inovaţii TIC „Tekwill”, a început instruirea unui grup de profesori ai Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică (FCIM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) în domeniul “Networking & Cyber Security”.

Programul de instruire, pe care îl vor urma cadrele didactice, are drept scop consolidarea capacităților profesorilor în ceea ce privește instruirea tinerilor, formarea de cunoștințe teoretice fundamentale și dezvoltarea abilităților practice pentru un profesionist IT. 

Evenimentul face parte din cadrul programului Tekwill Academy, o inițiativă educațională care oferă cursuri și instruiri autorizate în domeniul IT. În cadrul acestei inițiative, în perioada martie – iunie 2018, cadrele didactice ale UTM vor urma cursul autorizat – Cisco CCNA Routing & Switching, care urmează a fi introdus în curricula universitară şi predat studenţilor FCIM din 01.09.2018.

În cadrul parteneriatului Cisco-UTM-Tekwill, cursul autorizat CCNA R&S este asigurat de şeful direcţiei TIC, Dinu ȚURCANU, care este şi trainer certificat Cisco, cu o experienţă de circa 16 ani în domeniul tehnologiilor şi comunicaţiilor electronice, competenţe atestate cu peste 20 de certificări internaţionale în domeniu.

CCNA Routing & Switching furnizează teorie generală despre rețele şi securitate cibernetică, experiență practică și oportunități de explorare a carierei și dezvoltare de abilități. Curriculumul pune accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme, colaborare și aplicarea practică a aptitudinilor într-un mediu real. Cursul include activități e-doing extrem de interactive care stimulează învățarea și îmbunătățesc abilitatea de reținere a informației, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări on-line. Cursul te ajută să-ţi dezvolţi cunoștințe și aptitudini de rețelistică ce depășesc cerințele minime pentru certificarea internațională CCNA și pune accent pe experiența practică în vederea obținerii unor cariere în IT, reţelistică şi securitate cibernetică.

În ziua de astăzi aproape orice companie din orice industrie se bazează pe IT, astfel încât competențele dobândite în CCNA Routing & Switching pot reprezenta o fundație puternică pentru o carieră în aproape orice domeniu și-ar dori să urmeze un absolvent.

Ralierea procesului de instruire în domeniul IT la cerinţele angajatorilor se înscrie în rândul obiectivelor strategice ale Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC). Din acest motiv, ATIC  promovează dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova, inclusiv prin stabilirea parteneriatelor viabile dintre companiile private și instituțiile de învățământ din Moldova, pentru a îmbunătăți în timp calitatea și cantitatea absolvenților instruiți în domeniul tehnologiilor informaționale și ale comunicațiilor.

 

 

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .