Certificat de Gratitudine pentru UTM în desfăşurarea competiţiei FIRST LEGO League Moldova 2018

Proiectul de Competitivitate din Moldova, Director, Doina Nistor şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, Director Executiv, Ana Chiriţa, au înmânat Universităţii Tehnice a Moldovei, Certificatul de Gratitudine pentru susţinerea şi aportul remarcabil în desfăşurarea competiţiei FIRST LEGO League Moldova 2018.

De asemenea, a fost exprimată profundă recunoştinţă pentru implicarea consecventă şi activă a şefului Direcţiei TIC, Dinu Ţurcanu, în organizarea evenimentului în calitate de Arbitru Principal pentru proba “Robotul în Misiune”.

Ediția a IV-a a concursului de robotică „First Lego League Moldova” s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie 2018 și a întrunit peste 500 de participanți – elevi, profesori, suporteri și voluntari, grupați în 26 de echipe, inclusiv 2 din România.

În acest an, participanții la concurs au reflectat în proiectele lor tematica „HydroDinamics”, încercând să identifice soluții pentru explorarea amplasării, utilizării, depozitării și circulației apei.

Concursul „First Lego League Moldova” se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind organizat de către Proiectul de Competitivitate din Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) și a Guvernului Suediei în cadrul Programului național de studiere a roboticii „ROBOCLUB”.

FIRST LEGO League este cea mai mare competiție internațională în domeniul tehnologiei și roboticii. Competiţiile se desfăşoară în prezent în 88 de țări la care participă peste 250 de mii de copii din întreaga lume. Scopul concursului este de a spori interesul tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică și să-i motiveze să urmeze o carieră în aceste domenii.

În prezent, peste 5.000 de elevi din 112 școli din toată țara studiază cursul opțional de robotică, consolidându-și abilitățile STEM (Science, Technology, Engineering and Math). Cercetările demonstrează că elevii care învață robotica sunt mai predispuși să urmeze o carieră în IT, științe, inginerie.

 

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .