Securitatea Cibernetică la “Obiectiv Comun”

Pe data de 28 martie curent, dl Dinu Ţurcanu, şef Direcţia TIC, Universitatea Tehnică a Moldovei, a participat la emisiunea talk-show „Obiectiv Comun”. Dezbaterile din cadrul emisiunii s-au axat pe marginea unei teme de interes major: securitatea cibernetică – care este şi o dimensiune importantă a securităţii naţionale a Republicii Moldova.

Alături de prezentatorul Sandu Scobioală, reporterul Elena Briciuc şi şefa Centrului de Securitate Cibernetică din cadrul Î.S. Centrul de Telecomunicaţii Speciale, Natalia Spînu, au fost punctate importante subiecte, inclusiv că securitatea cibernetică reprezintă o provocare ce trebuie abordată prin cooperare între diverşi actori naţionali, precum instituţii, companii private sau organizaţii nonguvernamentale, dar şi la nivel internaţional, prin cooperarea între state, organizaţii regionale şi globale, având în vedere faptul că securitatea cibernetică este o problemă globală.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici: Obiectiv Comun 28.03.2018 – Securitate Cibernetică

 

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .