UTM în vizită la liderul mondial al tehnologiilor IT – Cisco Systems

Delegaţia Republicii Moldova – reprezentată de sectorul TIC (Ministerul Economiei şi Infrastructurii, “Moldova IT Park”, Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul TIC, Centrul de Instruire şi Inovaţii TIC Tekwill), Agenția de Dezvoltare Internațională a Statelor Unite (USAID), Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, precum şi Universitatea Tehnică a Moldovei, ce se află în această săptămână în Statele Unite ale Americii, în Silicon Valley, San Francisco, au avut astăzi onoarea să viziteze corporaţia multinaţională Cisco Systems. Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în tot ceea ce numim tehnologie care face ca Internetul să funcționeze din 1984.

Inginerii Cisco, au prezentat în detalii tendinţele tehnologice ale corporaţiei, precum şi soluţiile aferente domeniului „Colaborare” şi „Comunicaţii unificate”. De asemenea, au fost demonstrate funcţionalităţile utilizării Cisco Spark – o platformă de colaborare bazată pe cloud, ce integrează facilități de chat, video conferință și telefonie, pentru întâlniri flexibile, de oriunde din lume, de pe orice conexiune la Internet, la costuri reduse.

Pe lângă tehnologii, produse hardware şi software, Cisco Systems, prin intermediul programului Cisco Networking Academy oferă o gamă extinsă de programe de certificare, instruire și testare în domeniul IT pentru satisfacerea cerințelor profesioniștilor IT, ale partenerilor, ale angajaților și ale studenţilor, inclusiv şi în Republica Moldova.

Amintim că recent, ca urmare a realizărilor și contribuțiilor Universităţii Tehnice a Moldovei la Cisco Networking Academy, UTM – a fost recunoscută şi apreciată de către corporaţia Cisco Systems cu premiul „Academic Growth” din regiune, în acest an. Acest premiu este prezentat unei singure academii din fiecare regiune pentru o creștere susținută în ultimii trei ani și o creștere accelerată în ultimul an a numărului de studenţi instruiţi în cadrul cursurilor autorizate Cisco. De asemenea, urmare a realizărilor și contribuțiilor de-a lungul timpului la programul Cisco Networking Academy, a şefului Direcţiei TIC, Dinu Ţurcanu, care este şi Instructor în cadrul Academiei Cisco UTM, acesta a fost apreciat de către Ciso Systems cu premiul „Above and Beyond” din regiune, în acest an. Nominalizările pentru acest premiu s-au bazat pe instructorii cu înalt impact din cadrul comunității Networking Academy în domeniile – inovare și leadership.

Înalte reuşite în domeniul programului de instruire a cursurilor autorizate Cisco NetAcad, a obţinut şi Centrul de Instruire şi Inovaţii TIC – Tekwill. După doar un an de activitate, performanțele Tekwill au fost înalt apreciate de corporația Cisco, care a premiat Academia Cisco Tekwill pentru înaltele performanțe înregistrate în cadrul Curriculei autorizate CISCO IT Essentials.