Centrul de Instruire şi Inovaţii TIC – Tekwill, premiat în cadrul PIN AWARDS 2018

În cadrul celei de-a treia ediție a Galei PIN AWARDS – premiile industriei regionale de IT&Outsourcing, Tekwill, a luat #Premiul mare la categoria “Best ITO Initiative in R.Moldova” – Cea mai bună iniţiativă din Republica Moldova cu impact pentru industria IT & Outsourcing. Premiul a fost înmânat dnei Ana Chiriţa, Executive Director of ATIC and Project Senior Coordinator of Tekwill, şi dlui Viorel Bostan, prof.univ.,dr.hab., Rector al Universităţii Tehnice a Moldovei.  În cadrul ceremoniei de premiere, dna Chiriţa a menţionat că Tekwill a devenit cartea de vizită a Moldovei și un epicentru important al programelor de dezvoltare, susținere, schimb de experiență și transfer de cunoștințe. Centrul a adunat sub umbrela sa zeci de inițiative, mii de beneficiari și nenumărate oportunități pentru toate persoanele interesate să crească, să se afirme și să atingă excelența în domeniul IT. De asemenea, Directorul Executiv ATIC, a menţionat că toate succesele înregistrate au fost posibile grație unui parteneriat excepțional între Guvernul Republicii Moldova, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernul Suediei, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, Universitatea Tehnică a Moldovei și sectorul privat.

PIN Awards & Forum 2018 este un eveniment de premiere anuală a firmelor, antreprenorilor, companiilor multinaționale, inițiativelor în educație, managerilor din industria de IT & Outsourcing din regiunea de Nord Est a României.

Anul trecut, Gala a beneficiat de prezența Excelenței Sale Ramesh Chandra, ambasadorul Indiei la București, care a avut o prezentare despre domeniul tehnologiei informației din țara sa, anul acesta  fost prezent pe scena Galei vice-ambasadorul Marii Britanii la București, dl Adam Sambrook.

PIN Awards & Forum 2018 face parte dintr-un ecosistem mai larg ce sprijină industria de IT & Outsourcing și antreprenoriatul new-tech din regiunea Nord-Est, ce mai conține revista PINmagazine, Fab Lab Iași, Debaterile PIN și PIN Maps. Organizatorii sunt Dan Zaharia, ce are o experiență de peste 15 ani în management, vânzări și dezvoltare imobiliară, și Dan Radu, ce are peste 20 de ani de experienta în mass-media si organizare de evenimente.

În acest an au fost incluse 12 categorii de premiere (dintre care 3 noi), două categorii cu vot deschis, 25 de membri au participat la jurizarea nominaţiilor, iar evenimentul a fost focusat inclusiv pe Republica Moldova, cu organizarea unui forum de dezbateri pentru liderii de opinie din domeniu. Față de anii anteriori, când exista numai Gala PIN Awards, anul acesta evenimentul a inclus şi componenta de Forum (conferințe, prezentări și vizite la firme).

Menţionăm că delegaţia Republicii Moldova condusă de Vitalie Tarlev (secretar de stat, domeniul TIC, în cadrul Ministerului Economiei şi Infrastructurii), Viorel Bostan, Rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, Sergiu Rabii şi Doina Nistor (Proiectul de Competitivitate Chemonics), Sergiu Voitovschii (Moldova IT-Park), Ciprian Postaru (Starnet Digital City), Sergiu Botezatu (USAID Moldova), Ana Chirita şi Mary Nemciuc (ATIC,Tekwill), Eugenia Ddh şi Veaceslav Şutchevici (GIZ Moldova), Anatolie Pirlii (MIEPO) şi Dinu Turcanu, Şef Direcţia TIC a #UTM, participă în cadrul #PIN_2018_FORUM organizat în 25 aprilie la Fab Lab Iasi – un forum de dezbatere pentru principalii actori din industria de IT & Outsourcing din România şi Republica Moldova!
În cadrul acestui important eveniment, a fost organizat şi un panel dedicat Republicii Moldova, membrii delegaţiei diseminând informaţii privind avantajele sectorului TIC din ţară:
1. Moldova, destinaţie pentru IT – Ana Chiriţa, Director Exectiv, ATIC.
2. Strategia de dezvoltare a ecosistemului pentru inovare digitală și susținere a startup-urilor: Vitalie Tarlev a menţionat că, actualmente, industria IT înregistrează o creștere constantă, în special ca efect a acțiunilor deja realizate, specificând şi beneficiile Legii privind Parcurile IT.
3. Avantajele şi politica fiscală a Moldova IT Park – Sergiu Voitovschii, Administrator Moldova IT-Park.
4. Starnet Digital City – Ciprian Poştaru, Director Starnet.