Cele mai recente soluții de tehnologie puse la dispoziţie de Huawei pentru UTM

Relaţia dintre universităţi şi mediul economic reprezintă un domeniu complex, cu interacţiuni multiple, aflat în prezent în faţa unor provocări deosebite atât la nivel global, cât şi naţional. În cadrul unei societăţi şi economii globalizate, în care cunoaşterea a devenit principalul factor de creştere economică, ambii actori ai acestui parteneriat sunt nevoiţi să îşi redefinească poziţia în raport cu demersul academic. Relaţia dintre universităţi şi mediul economic reprezintă un element strategic pentru misiunea viitoare a tuturor instituţiilor de învăţământ superior. Schimbările rapide în domeniul tehnologic şi mediile sociale din ce în ce mai sofisticate conduc spre modificări structurale fără precedent, în care metodele şi abordările clasice nu pot oferi soluţii viabile. Se impune astfel luarea în considerare a unor mecanisme de intervenţie inovative în vederea susţinerii căilor corecte şi sustenabile de progres.

În acest context, cu scopul stabilirii relaţiilor de parteneriat în domeniul IT, şeful Direcţiei Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii, Dinu Ţurcanu, a avut astăzi o întrevedere cu dl Oleg Ursachi, Key Account Manager, ICS Huawei Technologies SRL, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de interes comun pentru dezvoltarea componentei IT la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Doar prin intermediul unei colaborări de succes între mediul academic, cel public și sectorul privat, prin implicarea companiilor direct în procesul de formare al profesioniştilor în IT, avem oportunitatea de a reduce deficitul în domeniul TIC şi de a forma viitorii specialişti în acord cu cerinţele pieţei.

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor IT&C, oferind avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing pentru telecom și companii. Fondată în 1987, compania are 170.000 de angajați la nivel mondial. Soluțiile, produsele și serviciile sale inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Huawei este unul dintre cei mai importanţi producători de smartphone-uri din lume. Compania chineză a depăşit de curând Apple în topul vânzărilor de telefoane mobile, la nivel mondial.

Menţionăm că studenții Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei, Diana Artiom și Vasile Schidu, cu suportul Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC, alături de opt studenți din București, au beneficiat în perioada 18 august – 2 septembrie 2017 de un stagiu educațional în China, oferit de compania Huawei, prin programul Telecom Seeds for the Future.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .