Moldoveanul care a creat banca „Le Gardien des souvenirs”

În cadrul Expoziției “Creația deschide Universul” organizată de UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei, dna Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării și dl Viorel Bostan, rector #UTM, și prorectorul pentru informatizare, relația cu mediul scio-economic, imagine și comunicare Dinu Țurcanu  au vizionat și lucrările departamentului “Design Industrial și de Produs”, imortalizând un moment special alături de Mihai Stamati, profesorul #UTMist, moldoveanul care a creat banca „Le Gardien des souvenirs” – cea care a câștigat meritul de a fi „multiplicată” pentru amplasare în locurile publice din Paris, finalist al concursurilor naționale și mondiale de design!
De asemenea, prorectorul dl. Dinu Țurcanu menționează că în aprilie, anul trecut, din cauza zăpezii, un copac viguros din fața Bibliotecii Naționale a fost dărâmat. Pentru că stătea la pământ de câteva luni, designerul Mihai Stamati, alături de o echipă de sculptori și designeri a decis să îi dea un nou aspect și să-l repoziționeze în fața bibliotecii: acesta este acum un mobilier urban

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .