Întîlnire cu tinerii din Tadjikistan, veniți la studii în cadrul UTM

Prorectorul pentru Informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare Dinu Țurcanu alături de șeful Centrului de Formare Continuă, Valentin Amariei și șeful Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, UTM Sontea Victor, au salutat astăzi tinerii din Tadjikistan, care au venit la studii în cadrul UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei.

În perioada 13 mai – 7 iulie 2019, trei bioingineri din Tadjikistan vor efectua studiile de perfecţionare în domeniul Ingineriei Biomedicale la Centrul Naţional de Inginerie Biomedicală a UTM: programul de studii de 320 ore include pregătirea fundamentală la disciplinele Anatomia şi Fiziologia Umană, Securitatea nucleară şi Securitatea în medicină, Bazele electronicii şi Măsurări electronice, cât şi discipline specializate: Managementul tehnologiilor medicale, Dispozitive medicale pentru diagnostic şi terapie intensivă, sterilizare, nou-născuţi şi echipamente de laborator.
Pregătirea practică va fi efectuată la Centrul Naţional de Inginerie Biomedicală a Universităţii Tehnice a Moldovei şi la Instituţiile Medicale partenere: IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, IMSP Spitalul Municipal „Sfânta Treime”.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .