Industrial Suppliers & Engineering Forum, 15-16 mai 2019

Sute de reprezentanți ai ÎMM-urilor, instituțiilor de stat și studenți ai facultății de inginerie au vizitat cel mai grandios  veniment din domeniul industrial și ingineresc, lansat pe 15 mai la Tekwill – Industrial Suppliers & Engineering Forum.

 

În prima zi de forum, peste 80 de companii locale din domenii precum prelucrări mecanice, procesarea maselor plastice, electronică, electromecanică, proiectare de produs și procese, software development,  producerea materialelor de împachetare, servicii de transport și logistică, Business Services Providers, servicii de catering și IT services au  avut posibilitatea să stabilească relaţii de parteneriat cu companii internaţionale, informându-se astfel despre oportunitățile existente de dezvoltare și posibilităţile de dialog privat-privat și public-privat.

 

Acest forum reprezintă posibilitatea de interacționare a mediului privat cu cel public, cât şi schimb de experiența în ceea ce privește constrângerile specifice comune între reprezentanții companiilor industriale. Evenimentul are drept scop prioritar integrarea ÎMM-urilor naționale în lanțurile valorice globale prin interacțiunea cu investitorii străini care desfășoară în Republica Moldova activități industriale și inginerești.

 

Prima zi a forumului a decurs într-un format de Matchmaking, unde cei prezenți au avut posibilitatea perfectă de networking cu vorbitori și participanți în cadrul unor prezentări individuale, întâlniri B2B, vizite la întreprinderi. La eveniment au participat 16 companii internaţionale care au sediu și în Republica Moldova, companii care fie sunt în contact cu furnizorii din Republica Moldova, fie sunt în căutarea acestora.

 

Conform opiniei organizatorilor investițiile străine directe pot spori dezvoltarea locală a ÎMM-urilor prin stabilirea legăturilor dintre reprezentanțele acestora din Republica Moldova și companiile naționale.  Această platformă de tip B2B a fost creată pentru facilitarea legăturilor dintre companiile naționale și cele internaționale şi este organizată în cadrul implementării Strategiei Naționale de Industrializare 2019-2030 și a acțiunilor prevăzute de aceasta.

 

Industrial Suppliers & Engineering Forum este organizat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Centrul Ingineresc Microlab, ODIMM și UTM, cu suportul financiar al Arobs Software, Continental, Ellation, BDO, ACI Parteners, HR-Consulting, Edenred, DOR Bostavan și Life.Augmented.

Partenerii evenimentului sunt Tekwill, FabLab Chișinău, ZEL Bălți, Moldova IT Park, EBA Moldova, AHK, Colegiul de Inginerie, CCIM, Garage, Simpals și GIZ Moldova. Parteneri media: Diez, Agora, Экономическое Обозрение și JobList.

A doua zi a evenimentului are loc pe 16 mai, de la 9:00 la 17:00, la Tekwill. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe http://automotivemoldova.com/