Studenta Universităţii Tehnice a Moldovei – câştigătoarea Concursului Z Generation Young Designers Competition

Z-Generation Contest este deja la a doua ediție și de data aceasta numărul doritorilor de a participa a crescut, fapt care demonstrează că avem totuși talente și tineri inspirați și motivați să creeze acasă, în Moldova. Încă din luna decembrie s-au înregistrat 34 de tineri, însă în finală, spre jurizare au ajuns doar 21 de colecții proaspete, prin care tinerii designerii au dat dovadă de originalitate, inovație și creativitate.

Cîștigătoarea locului 1, Golneva Daria, studentă la UTM, va continua lupta pentru Premiul Mare, la Kiev, pe 5 iulie, cînd se va desfășura International Young Designer Contest. De asemenea, un mare succes pentru ZIPhouse, organizatorii acestui concurs, este faptul că spre finalul evenimentului una din participante a primit oferta de colaborare cu unul din brandurile locale cunoscute Georgette. Atfel, ZIPhouse este platforma prin intermediul căruia se conectează sectorul academic, cadrele didactice, studenții cu sectorul privat, în special cu companiile de succes din industria ușoară pentru o colaborare eficientă.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” al Universității Tehnice din Moldova, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Suedia și UK Aid sprijinit de Guvernul Marii Britanii.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .