Vizită de studiu la Technische Universität Ilmenau, Germania

Delegaţia Universităţii Tehnice a Moldovei formată din Dinu Turcanu, prorector, Dumitru Ciorbă, Decan UTM Facultatea Calculatoare, Informatică și MicroelectronicăPavel Nicolaev, şef departament Telecomunicații și Sisteme Electronice din cadrul Facultatea Electronică și Telecomunicații UTM, efectuează o vizită de studiu la Technische Universität Ilmenau, Germania, în cadrul programului Erasmus+.
În primele zile ale vizitei delegația UTM a avut întrevederi cu Dr. Frank MARCH, director TU Ilmenau International School, în cadrul cărora prorectorul UTM, a făcut o prezentare detaliată a structurii Universităţii Tehnice a Moldovei și a expus direcţiile principale de cercetare. Au fost abordate mai multe subiecte privind parteneriatele ulterioare şi oportunităţile de cercetare cu UTM. De asemenea, au fost examinate direcţiile de studii pentru organizarea unor mobilităţi academice în cadrul ciclurilor licenţă şi master pentru studenţii UTM, precum și perspectivele realizării unor programe de dublă diplomă între UTM şi TU Ilmenau.
Pentru suportul acordat Universității Tehnice a Moldovei, parteneriatele și programele de succes dintre instituții, inclusiv mobilitate academică, dlui Dr. Frank March i-a fost oferită moneda de argint dedicată aniversării a 80-a de la naşterea regretatului Mihai Marinciuc – conferențiar la catedra de Fizică, un specialist notoriu, promotor şi organizator al învățământului în domeniul fizicii.
Amintim că la finele lui 2018, Banca Națională a Moldovei, a lansat o monedă dedicată aniversării a 80-a de la naşterea regretatului Mihai Marinciuc, având tirajul de 200 unități

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .