Universitatea Tehnică a Moldovei continuă bunele practici în domeniul instruirii cu dublă diplomă.

UTM menține și fortifică oferta educațională la nivelul studiilor de Masterat. Astfel în anul universitar 2019/2020 la programele comune de studii cu diplomă dublă deja existente se mai adaugă 2 programe de studii: Design și dezvoltare de produs, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” din Iași și Securitate Informațională, în colaborare cu Universitatea West Attica, Grecia.

Ca urmare, oferta educațională la nivel de masterat care permite studenților ce le urmează să obțină la absolvire 2 diplome sunt:

  1. Administrarea afacerilor, UTM – Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava
  2. Tehnologii Informaţionale, UTM – Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava
  3. Calculatoare şi Reţele Informaţionale, UTM – Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava
  4. Calitatea şi securitatea produselor alimentare, UTM – Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava
  5. Inginerie electrică, UTM – Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava
  6. Electroenergetica, UTM – Universitatea Politehnica din București
  7. Energie și Mediu, UTM – Universitatea Politehnica din București
  8. Design și dezvoltare de produs, UTM – Universitatea Tehnică „Gh.Asachi”, Iași
  9. Securitate Informațională, UTM – Universitatea West Attica, Grecia

În baza acordurilor încheiate anterior privind studii superioare de master cu dublă diplomă, în anul universitar 2018/2019, 69 studenţi de la ciclul II, studii de Masterat din anul I a UTM au fost înmatriculați la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, România. Iar Universitatea Tehnică a Moldovei, la rîndul ei a înmatriculat la studii de Masterat cu diplomă dublă 16 studenţi de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, România.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .