Modalități de colaborare academică UTM-Oficiul Special de Auto-Guvernare pentru Educație al provinciei Jeju, Coreea

Astăzi, Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit o delegaţie a Oficiului Special de Auto-Guvernare pentru Educație al provinciei Jeju, Coreea. Scopul vizitei a fost de a identifica împreună modalităţi de colaborare academică, stabilire parteneriate în domeniul STEM, dar și Tehnologiei Informației – IT.
Membrii delegaţiei, însoțiți de dna Angela Prisacaru, Direcția Învățământ General, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, au fost întâlniți de rectorul, Viorel Bostan și prorectorul Dinu Turcanu, care le-au organizat o vizită de studiu în campusurile universitare, Centrul de Excelență și Instruire în TIC – TekwillFabLab ChisinauClubul Ingineresc Micro Lab, dar și laboratoarele și noile săli de curs ale UTM Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM).
Decanul FCIMDumitru Ciorbă, le-a vorbit oaspeţilor despre activitatea academică şi programele curriculare oferite de Facultate, iar dl rector a făcut o prezentare a activităţii universității atât în plan academic cât și ştiinţific.
Oaspeții au rămas impresionați de patrimoniul UTM, menționând importanța dezvoltării universității – unica instituție de învățământ superior tehnic, dar și Ingineriei pentru dezvoltarea economiei naționale, punctând cu fermitate că Inginerii_Creează_Viitorul!

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .