Noi oportunități de dezvoltare în cadrul vizitei de lucru la Universitatea TRANSILVANIA din Brasov

În perioada 25-28 iulie 2019 delegația Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituţională (CDSI) al Universităţii Tehnice a Moldovei, în frunte cu rectorul, prof.univ., dr.hab. Viorel Bostan, efectuează o vizită de lucru la Universitatea TRANSILVANIA din Brasov, România, la invitația rectorului-gazdă, prof. univ., dr.ing. Ioan Vasile ABRUDAN.
Una din destinațiile din cadrul vizitei a fost partenerul UTM, dar şi a universității brașovene – compania Pentalog din Braşov, acțiunea având menirea de a deschide vaste oportunități pentru a dezvolta în continuare noi direcții de colaborare cu mediul de afaceri.
Membrii delegaţiei: președintele CDSI-UTM, rectorul Universității „Transilvania” din Brașov, prof.univ.,dr.ing. Ioan Vasile ABRUDAN, Doctor Honoris Causa al UTM, Viorel Bostan – rector UTM, Dinu Turcanu – prorector, Veaceslav Şutchevici, Catan VictorDorin ReceanDoina NistorBugaian LarisaMaria Gheorghita, Vasile Bulicanu au fost întâmpinaţi de Monica Jiman, strategul grupului francez Pentalog, Dan Avram, Delivery Center Manager – Brasov, Elena Mutruc, Deliver Center Manager – Chişinău şi Vasile Putina – Pentalog Chişinău.
Brașovul este, în ciuda dezvoltării impetuoase a companiei, cel mai important centru de producție, dar și de gestiune a producției world wide. Agenția de la Brașov s-a dezvoltat de la șapte angajați, în 2000, la peste 200 angajați în acest moment. Brașovul a fost considerat ca fiind locația ideală pentru a deschide primul centru internațional al companiei. A fost și a rămas în continuare sediul Pentalog România. Monica a ales să se întoarcă în România, chiar dacă putea să rămână în Franța: „întotdeauna mi-am dorit să revin acasă și să îmi continui viața profesională în Brașov. Cele mai multe oportunități de carieră în cadrul Pentalog le-am avut aici, locul unde compania și-a concentrat eforturile de dezvoltare. România a devenit principalul centru de producție al grupului, aici sunt majoritatea departamentelor interne și de aici sunt coordonate celelalte centre de producție internaționale, din Chișinău și Hanoi.
Menţionăm că la finele lunii mai a.c. în cadrul UTM, UTM Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, a avut loc ceremonia de inaugurare a noilor spații tehnologizate francofone, toate acestea fiind posibile datorită partenerilor proiectului “Création de la première formation universitaire francophone à présence renforcée en entreprise en République de Moldova” – Auf Eco ATIC #IUTRouen#UTM dar şi #Pentalog – pentru ce le mulţumim!

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .