Discuții ce vizează un mediu favorabil inovării și antreprenoriatului!

Astăzi a avut loc o ședință matinală, unde prorectorul UTM Dinu Țurcanu alături de dna Doina Nistor, Directoare a Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, proiect implementat de Chemonics International, Sergiu Rabii, ICT, Creative Services and Enginering Industry Team Leader, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și Oleg Sargu, Director FabLab Chișinău, unde au loc discuțiile ce vizează acțiunile și evenimentele perioadei imediat următoare, care se vor desfășura în cadrul celor 5 zone de lucru ale FabLab: Coworking, 3DPrinting, Electronics and loT, Woodworking şi Metalworking. Acest spațiu este un supliment important la centrul de excelență și instruire în TIC – Tekwill amplasat în campusul UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei. Fab Lab vine să completeze misiunea hub-ului tehnologic în domeniul TIC, de a le oferi tinerilor moldoveni acces la un mediu favorabil inovării și antreprenoriatului, dotat cu utilaje pentru designeri, ingineri, arhitecți, electricieni, antreprenori și studenți care doresc să dezvolte propriile proiecte inovatoare.
Menționăm că FabLab Chișinău, (Fabrication Laboratory) reprezintă unul din cele mai mari (700 m.p.) ateliere de prototipare și producţie la scară mică din Europa de Est, dotat cu echipamente și utilaje, asistate de calculator, care se alătură unei rețele internaționale, ce numără astăzi cca 1300 de filiale din peste 30 de țări. Fondarea lui a fost susținută de Guvernul Republicii Moldova, USAID Moldova, Guvernul Suediei și Asociaţia Naţională a companiilor TIC.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .