La UTM continuă lucrările de reparaţie a spaţiilor de studii!

Depinde de noi cum ne (re)construim instituția: nimic nu ne împiedică să facem UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei să funcționeze mai inovativ, Vizionar și Tehnologizat, dar şi mai eficient pentru voi!
La UTM continuă lucrările de reparaţie a spaţiilor de studii, (aule, laboratoare, etc.), astfel ca noul an de studii 2019/2020 să vă întâlnească cu transformări majore, dragi Studenţi_UTMişti!
Prorectoru UTM Dinu Țurcanu a inspectat, lucrările de reparaţie a spaţiilor de studii ale Departamentului Fizică (şef departament Tronciu Vasile).
Procesul transformării spaţiilor de studii, în câteva cifre:
☑️6️⃣laboratoare
☑️2️⃣ aule pentru prelegeri şi seminare
☑️2️⃣5️⃣ geamuri înlocuite
☑️1️⃣5️⃣ uşi înlocuite
☑️5️⃣2️⃣ piese mobilier nou: mese; dulapuri de perete; cuiere pentru haine etc.
☑️ coridoare moderne şi prietenoase.
Imediat ce finalizează lucrările respectivei etape, vor urma amenajările spaţiilor cu tehnică de calcul şi instalaţii experimentale, iar în final studiul Fizicii în noile săli va deveni Plăcut – diverse studii demonstrează că ambianţa şi mediul de lucru confortabil sporeşte inclusiv succesul!
De ce reparaţii la Fizică? Şi de ce Fizică la UTM? Deoarece dezvoltarea ştiinţelor inginereşti şi a tehnicii nu poate fi concepută astăzi fără dezvoltarea şi aprofundarea cunoştinţelor la disciplina fizică, precum şi la celelalte discipline din cadrul STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).
Fizica a devenit baza pentru o economie tehnologizată construită din lasere, fibră optică, dispozitive semiconductoare, materiale avansate, tehnologii informaţionale şi multe alte inovaţii. Asta înseamnă că fizica îţi dă posibilitatea de a fi prezent la construirea viitorului în aceeaşi măsură în care te ajută să înţelegi lumea din jurul tău. Răspunsul unor întrebări fundamentale din domenii diverse ca ingineria, ştiinţa materialelor, industrie în general, afaceri sau chiar politică se află în principii şi legi ale fizicii. Fizica este o artă a înţelegerii lucrurilor. De mii de ani oamenii se întreabă de ce strălucesc stelele, de ce este tare piatra sau de ce luceşte aurul – acum avem răspunsurile. Da Vinci a schiţat turbulenţe în apa care curge, pe care acum le putem explica, a desenat fantastice maşini zburătoare pe care acum le putem construi. Oamenii au visat să poată comunica de pe un continent pe altul, să atingă luna sau să privească în interiorul atomului. Acum, toate acestea au devenit realităţi.
⚠️Iar dacă toate aceste realităţi îşi sunt aproape, dacă te pasionează Ingineria şi doreşti să îţi creezi un Viitor cu o carieră de success, dragă absolvent BAC sau Colegiu, Te aşteptăm, să depui actele în Comisia de Admitere a UTM până pe 3️⃣0️⃣ August şi să devii student UTMist, inclusiv studii cu finanţare bugetară!

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .