Spații renovate pentru studenții FTA și FIMIT

Începutul anului nou de studii 2019/2020 startează inclusiv și cu completarea mobilierului, care va fi amplasat în cadrul spaţiilor de studii Facultatea Tehnologia Alimentelor (FTA) şi FIMIT – Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, în cadrul Proiectului ”Renovarea și dotarea laboratoarelorde instruiri pentru desfășurarea cursurilor practice cu profil horticol în cadrul programului de restructurare a sectorului horticol ”Livada Moldovei”, Directorul proiectului – Vladislav Resitca, dr.,conf.univ., decan #FTA.

De asemenea, astăzi, 11 august 2019 prorectorul UTM Dinu Țurcanu a inspectat mersul lucrărilor de reparație a coridoarele blocului de studii în care e amplasată Facultatea Tehnologia Alimentelor, se conturează deja spaţii moderne, prietenoase şi confortabile!

Amintim că Universitatea Tehnică a Moldovei beneficiază de proiecte investiționale din domeniul horticol. Banii sunt oferiți de Banca Europeană de Investiții pentru procurarea de utilaje și tehnică horticolă, precum și pentru renovarea și dotarea cu echipament de ultimă generație, a laboratoarelor, inclusiv, aule de instruire practică a studenților. Scopul este de a apropia UTM la standardele de calitate ale Uniunii Europene. Investițiile sunt realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova și sprijinit de Banca Europeană de Investiții.
Prorectorul Dinu Țurcanu a menționat, că prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei” pot fi accesate și credite pentru tehnologizarea şi mecanizarea proceselor de producere primară în horticultură, dotarea cu sisteme de irigare şi antigrindină, modernizarea proceselor de procesare, dar şi diversificarea pieţelor de desfacere pentru fructele moldoveneşti.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .