Prorectorul UTM participă la Conferința tehnico-științifică “𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹 𝗘𝗻𝗴𝗶𝗻𝗲𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴, 𝗣𝗵𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗲𝘁𝗿𝘆, 𝗚𝗲𝗼𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰𝘀 – 𝗠𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝘀 și 𝗗𝗲𝘃𝗲𝗹𝗼𝗽𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲𝘀”

Prorectorul UTM Dinu Țurcanu participă la cea de-a  9-a Conferință tehnico-științifică “𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗹 𝗘𝗻𝗴𝗶𝗻𝗲𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴, 𝗣𝗵𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗲𝘁𝗿𝘆, 𝗚𝗲𝗼𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰𝘀 – 𝗠𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝘀 și 𝗗𝗲𝘃𝗲𝗹𝗼𝗽𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲𝘀” organizat de șapte universități: din Polonia (Lublin, cracovia, opole), Ucraina (lviv), Portugalia (Beja) , Moldova (Chișinău-UTM-Universitatea Tehnica a Moldovei) și Germania (Stuttgart), în lublin.
Lublin este un oraş academic cu 11 de instituţii ştiinţifice cu studenţi din toată lumea.
O delegatie importanta de la Universitatea Tehnică din Moldova, participă în frunte cu prorectorul Dinu Țurcanu la conferință: Livia Nistor-Lopatenco, decan al FCGC(Facultatea de Constructii, Geodezie si Cadastru) și câțiva profesori de la facultate.

Costurile de conferinţă şi de călătorie sunt finanţate de către nawa – Agenţia Naţională poloneză pentru schimbul academic.

“Sperăm că această conferinţă va fi o oportunitate de a continua discuţia despre problemele legate de tratarea apei şi apelor reziduale, a surselor de energie regenerabilă, a gestionării deşeurilor, a protecţiei peisajului, a economiei circulare, a apei, a solului şi a protecţiei aerului, precum şi a fotogrametrie, a detectare la distanţă, Cadastru, cartografia şi geoinformatics.
Credem că cooperarea va fi dezvoltată pentru a realiza proiecte comune de cercetare și de punere în aplicare efectuate de echipe interdisciplinare dintr-o varietate de unități de cercetare și medii de afaceri.
Sperăm că prezentarea celor mai recente realizări științifice în domeniul ingineriei ecologice, fotogrametrie și geoinformatics va fi transferat în practică și va contribui nu numai la îmbunătățirea în bine a popoarelor, dar ne va permite, de asemenea, să elaborăm metodele eficiente de gestionare a resurselor de mediu, în conformitate cu ideea dezvoltării durabile”, a menționat dl.Dinu Țurcanu.