Prorectorul UTM Dinu Țurcanu a participat la înmânarea subvenției de 10 000 lei pentru studenții UTM

Astăzi, în data de 3 octombrie 2019, alături de rectorul UTM Viorel Bostan, prorectorul Dinu Țurcanu, bashkan Găgăuzia, Irina Vlah și primul președinte al comitetului executiv, Vadim Ceban,  studenții Universității Tehnice din Moldova din Găgăuzia au semnat un acord bilateral cu Comitetul Executiv de autonomie și UTC pentru a oferi o bursă anuală de studiu. Valoarea subvenție va fi de 10 de mii de lei pe an. Programul de acordare a locurilor de buget la Universitatea Tehnică din Moldova în acest an a fost oferit de Comitetul Executiv al Găgăuzia. Iar în acest an, elevii care s-au înscris în UTC vor primi o subvenție de 10 mii de lei.
După finalizarea pregătirii, viitorii specialiști ai profesii tehnice vor primi locuri de muncă în Găgăuzia.

Au fost abordați tinerii studenți care au decis să își continue studiile în UTC, rectorul Viorel Bostan și-a confirmat alegerea, subliniind importanța ingineriei pentru dezvoltarea economiei naționale.
Un salut cu ocazia noii etape din viaţa lor, în numele lui bashkan, a fost livrat de către primul vicepreşedinte al Comitetului Executiv Anatolie Usatii. El a menționat că acordul semnat și-a confirmat statutul de titularii de granturi de formare oferite de bugetul UTM pentru acoperirea costurilor de formare în UTC.

Vă reamintim că autoritățile de autonomie au semnat în 2018 un acord cu Universitatea Tehnică din Moldova. Scopul documentului este de a antrena specialiști în inginerie și ocuparea forței de muncă pe teritoriul Găgăuzia.