Prorectorul UTM Dinu Turcanu prezent in cadrul 𝗧𝗵𝗲 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗙𝗼𝗿𝘂𝗺 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁 𝗚𝗮𝗴𝗮𝘂𝘇𝗶𝗮 𝟯𝟲𝟬, editia V-a

În cadrul 𝗧𝗵𝗲 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗙𝗼𝗿𝘂𝗺 𝗜𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁 𝗚𝗮𝗴𝗮𝘂𝘇𝗶𝗮 𝟯𝟲𝟬, editia V-a, în sesiunea plenară de astăzi, Ana Chirita, Strategic Projects Director, #ATICa moderat sesiunea “𝗗𝗲𝘇𝘃𝗼𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘂𝗺𝗮𝗻 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗼 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗲 𝗶𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻 𝗚𝗮𝗴𝗮𝘂𝘇𝗶𝗮”, în cadrul căreia prorectorul UTM Dinu Turcanu, în calitate de vorbitor a informat opinia publică că, începând cu 2018, Universitatea Tehnică a Moldovei, în persoana rectorului Viorel Bostan, semnează anual un important memorandum cu bașcana Găgăuziei Irina Vlah, pe baza căruia autoritățile găgăuze acoperă integral taxa de şcolarizare pentru tinerii găgăuzi care aleg să-și continue studiile la o facultate din cadrul UTM. Documentul vine să sublinieze an de an importanța pe care o conferă autoritățile regiunii profesiei de Inginer, acest lucru fiind unul de importanță majoră pentru dezvoltarea capitalului uman, a economiei ţării și, implicit, a economiei Găgăuziei.

Despre dezvoltarea capitalului uman și rolul acestuia în economie au punctat și ceilalți speakeri ai panelului, menționând importanța acestuia în dezvoltarea țării, dar și investițiilor ulterioare: Iurie Cristea, șeful cabinetului Ministrului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Olesya Tanasoglo, Vice-Guvernatorul UTA Găgăuzia, Serghei Zaharia, Rectorul Universității de Stat din Comrat; Selda Özdenoğlu, Coordonatorul Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova și Marina Bzovîi, Director Executiv ATIC.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .