Primul forum de tineret moldovenesc-Belarus, organizat la Chișinău

Astăzi, 21 noiembrie 2019 prorectorul UTM Dinu Țurcanu a luat parte la activitatea primului forum de tineret moldovenesc-Belarus, organizat la Chișinău, la Academia de Educație Economică a Moldovei, în calitate de speaker al secțiunii “Program universitar vs realități din domeniul muncii”,

Dl. Dinu Țurcanu a prezentat experiența de transformare și modernizare a Universității Tehnice din Moldova, UTM-Universitatea Tehnica a Moldovei și alături de colegii de la alte universități (#USM#ASEM), Agenția municipală pentru ocuparea forței de muncă și membrii delegației bielorusă, au încercat să răspundă la exemple de întrebarea actuală: piața muncii și piața Educației: cum să elimine dezechilibrul?

Șoferul dezvoltării de tot felul de activități economice este cunoașterea și abilitățile. Nivelul cerințelor de calificare stabilite de piața forței de muncă este un stimul pentru obținerea unui anumit nivel de calificare în procesul de învățare. Analiza gradului de conformitate a formării de absolvenți ai Universității cu cerințele angajatorilor permite determinarea vectorului și rezerva de îmbunătățire a calității educației și calificărilor absolvenți.