Prorectorul pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare Dinu Țurcanu în cadrul emisiunii “Matinalii”

Prorectorul UTM Dinu Țurcanu a punctat astăzi, 21 noiembrie, în cadrul emisiunii Matinalii de la postul de televiziune TVR despre concluziile și importanța Moldova Cyber Week: Forum Regional de Securitate Cibernetică, despre Republica Moldova și răspunsul la atacurile cibernetice, despre angajamentele și investițiile în domeniul cibernetic, armonizarea legislației și a normelor legale, a capacităților, a parteneriatelor dar și despre acțiunile pe care le întreprind Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei în acest domeniu important, precum și măsurile întreprinse în minimizarea riscurilor atacurilor cibernetice care reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa omenirii,
Mai mult, Dl. Dinu Țurcanu aduce mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea la nivel a acestui forum, pentru dăruirea profesionalismul Domniilor lor: #STISC, Director General, Serghei PopoviciSpinu Natalia, Șefa Centrului pentru Răspuns la Incidente Cibernetice; Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene – #MAEIEViorel Bostan, rector #UTMAndrian CorneiIt systems integrator and business consultingAna ChiritaATIC Strategic Projects Director; Tekwill, dar și experților și partenerilor internaționali care au venit cu soluții și bune practici în domeniu
Acesta este un bun prilej pentru a conştientiza impactul tot mai mare pe care TV îl are în informarea cetățenilor și sporirii culturii informaționale a acestora.

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .