Prorectorul Dinu Țurcanu – despre riscuri în securitatea cibernetică

Astăzi, prorectorul pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare Dinu Țurcanu a participat Online la emisiunea TV День за днем prezentată de Victoria Kriukova, unde  a vorbit despre o carantină prelungită, care a obligat companiile să treacă la munca de la distanță și cetățenii să stăpânească activ serviciile online. Prorectorul UTM a venit cu  câteva recomandări despre cum să vă protejați de escroci:

“1.Nu dați date personale persoanelor care apelează și par a fi angajați guvernamentali sau bănci!

2.În niciun caz nu dezvăluiți detaliile conturilor dvs. bancare – în special perioada de valabilitate a cardului și a CVV-ului!

3. Primește informații numai din surse oficiale! Nu ar trebui să citiți mesaje de la persoane necunoscute, să nu urmați link-uri necunoscute. De multe ori există informații despre un produs care v-a ameliora coronavirusul. Imediat ce faceți clic pe link, atacatorii vor avea acces la datele dvs. și poate chiar și în conturile dvs. … Nu intrați în panică. Respectând regulile de prevenire necesare, sunteți în siguranță” a adăugat Prorectorul Dinu Țurcanu.

 

Conținutul website-ului prorectorat.utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Direcției Tehnologii Informaționale și Comunicații. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe dtic@dtic.utm.md .