UTM susține elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului

Rectorul #UTM, prof.univ.dr.hab. Viorel Bostan, alături de prorectorul Dinu Turcanu s-au întâlnit astăzi cu specialiștii din Federația Rusă care ajută Primaria Municipiului Chisinau în elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului.

Delegația însoțită de Dogotaru Svetlana, arhitect – șef și șefa Direcției Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare din cadrul Primăriei mun.Chișinău, au fost salutați de către administrația universității, dorindu-le succes echipei: de implicarea fiecăruia contează eficiența documentului elaborat pentru Chișinău.

Deoarece au fost deja organizate ședințe de lucru cu pretorii și arhitecții din sectoare în contextul acumulării de date pentru elaborarea Planului de amenajare, echipa de specialiști din Federația Rusă care se află la Chișinău în perioada: 1-8 februarie, are pe agenda de lucru mai multe sesiuni de interviuri cu experți din diferite domenii, în scopul elaborării propunerilor de proiect, în cadrul celei de-a doua etape de lucru asupra Planului de amenajare a teritoriului.

În cadrul discuțiilor avute, dl Rector a menționat importanța #UTM în pregătirea cadrelor de înaltă calificare (unica instituție de învățământ superior tehnic ingineresc), inclusiv a Facultatea Urbanism și Arhitectură (#FUA) care în prezent este principala structură universitară de stat din Republica Moldova dedicată formării cadrelor specializate în domeniul arhitecturii, urbanismului şi serviciilor aferente. Exercitându-şi atribuţiile în domeniul artei, creatoare a unităţii şi originalităţii funcţional-formale arhitectonice, precum şi în cel al ingineriei, menită a satisface în mod ştiinţific cerinţele utilului economic, FUA deţine prin tradiţie locul cuvenit în consolidarea şi dezvoltarea învăţământului, ştiinţei, artei şi culturii naţionale. Prin prestigiul ştiinţific, prin oferta educaţională, numărul absolvenţilor, calitatea procesului didactic, activitatea ştiinţifică fructuoasă şi recunoscută, putem considera drept pe deplin justificată anvergura naţională a activităţii Facultăţii noastre.

În acest sens, administrația universității și-a arătat disponibilitatea în acordarea suportului necesar, astfel ca documentul strategic ce va stabili viziunea și prioritățile de dezvoltare a capitalei pe o perioadă mai mare de timp, să fie elaborat cât mai eficient!