Întâlnire fructuoasă cu dl Ianuș Erhan, Secretar General al Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova

Astăzi, 5 februarie, rectorul #UTM, Viorel Bostan și prorectorul Dinu Turcanu, au avut o întâlnire fructuoasă cu dl Ianuș Erhan, Secretar General al Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Înaltul oaspete a vizitat astăzi Universitatea Tehnică a Moldovei, fiind însoțit de dl Ilie Bricicaru, directorul Observatorului de Siguranță a Infrastructurii Rutiere din cadrul UTM.

Subiect al ședinței, fiind inițierea unui acord de colaborare, care urmează a fi încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Universitatea Tehnică a Moldovei. În timpul discuțiilor s-au conturat obiectivele principale ale colaborării, activități coordonate, de interes reciproc, precum: creare de competențe și experiență, construcția și menținerea unei relații solide în raport cu curricula academică la UTM pentru asigurarea competențelor necesare pieței muncii, inclusiv în domeniul aferent subdiviziunilor MAI, realizarea de proiecte educaționale, pregătirea și recrutarea studenților – dezvoltatori, administratori de sistem, ofițeri în domeniul securității cibernetice; implicarea profesorilor și studenților în dezvoltarea de produse, servicii și metode prin colaborare directă între Părți; recrutare – programe de Internships și angajări, etc.

În discuții, prof.univ.dr.hab. Viorel Bostan a punctat că în cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM), am creat Observatorul de siguranță a infrastructurilor rutiere, care ar putea fi folosit de Guvern ca platformă pentru aceste activități (care ar studia siguranța rutieră din toate punctele de vedere, iar urmare acestor analize, ar propune soluții de îmbunătățire). În acest caz, statul ar fi în câștig, deoarece nu ar fi necesar să instituționalizeze aceste lucrări, dar să le contracteze mediului academic, unde există expertiză, dar și un mare potențial de sustenabilitate, deoarece studenții ar participa la aceste activități.

La rândul său, dl Erhan a mulțumit Administrației Universității Tehnice a Moldovei pentru disponibilitate, apreciind pregătirea înaltă a absolvenților, dezvoltarea și modernizarea continuă a universității, arătându-se optimist în ceea ce privește rezultatele colaborării pe care le vor stabili Părțile.

La rândul său, prorectorul, Dinu Turcanu, a dat o apreciere deosebită acestei întâlniri, mulțumindu-i Secretarului General de Stat, pentru deschidere, menționând că semnarea unui Acord pe obiectivele și planul de acțiuni discutat astăzi, va consolida colaborarea existentă între cele două instituții și va contribui la realizarea unor proiecte comune, în beneficiul societății.