Serghei POPOVICI, în calitate de președinte al Comisiei de Licență la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

SERGHEI POPOVICI: „E DE DATORIA NOASTRĂ SĂ DEZVOLTĂM O GENERAȚIE DE TINERI DEDICAȚI PROFESIEI, PENTRU A CREA UN VIITOR MAI BUN ACASĂ”

Directorul Î.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, Serghei POPOVICI, a participat astăzi, în calitate de președinte al Comisiei de Licență la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

“Sunt onorat să fiu alături de voi în această zi importantă. Anii de facultate la sigur au fost o provocare zilnică de a învăța și a vă dezvolta profesional, cu certitudine a fost o aventură a cărei amintiri le veți păstra pe parcursul întregii vieți. Amintiți-vă că prin muncă și decizii înțelepte veți culege rezultate pe potrivă.

În contextul situației pandemice COVID-19, studenții susțin examenele de licență în regim online, această metodă de evaluare fiind o particularitate forte ce asigură continuitatea activității învățământului superior în cadrul UTM, oferind totodată posibilitatea menținerii restricțiile impuse de situația de urgență în sănătate publică.

Conform prevederilor HG 482/2020, promovarea unui mediu digital mai prosper prin cooperarea cu instituții de învățământ superior în realizarea proiectelor de cercetare și pregătire de specialiști calificați în domeniu, este o acțiune pe care Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) o susține în exercitarea rolului său de Centru Guvernamental de Răspuns la Incidente Cibernetice.

„Este de datoria noastră să dezvoltăm o generație de tineri specialiști calificați, perseverenți și dedicați profesiei, pentru a crea un viitor mai bun acasă”, a subliniat directorul STISC, Serghei POPOVICI.