Prorectorul Dinu Țurcanu – despre examenele de absolvire și admiterea UTM pe timp de pandemie

Prorectorul UTM dl. Dinu Țurcanu a vorbit în cadrul emisiunii “Sputnik Matinal” despre cum se vor desfășura în acest an examenele de absolvire și cele de înmatriculare la Universitatea Tehnică din Moldova.  Prorectorul a precizat faptul că UTM este pregătită să facă față oricărei provocări și are două scenarii cu privire la desfășurarea examenelor de absolvire și cele de admitere: atât cu prezența fizică a studenților, cât și în regim online.

“UTM ete pregătitiă de ambele scenarii cu privire la desfășurarea activităților didactice. În funcție de evoluția sistuației pandemice, administrația va emite o dispoziție prin care se va hotărâ dacă examenle se vor desfășura cu prezență fizică în grupuri mici de studenți și cu respectarea tuturor normelor de protecție, fie le vom realiza în mod online, precum și la celelealte sesiuni. În an pandemic avem toate instrumentele digitale referitor la acest proces”, a subliniat prorectorul UTM.

Amintim că Universitatea Tehnică a Moldovei oferă cursuri online gratuite de pregătire pentru examenele de Bacalaureat pentru viitorii absolvenți, doar că în prezent acestea se desfășoară în regim online, din cauza pandemiei provocate de COVID-19.

Chiar dacă programul de învățământ începe în septembrie, profesorii de la UTM deja predau ore, doar că în format video. Aceștia înregistrează atât prelegerile, seminarele, cât și lucrările de laborator pentru studenții anului I, întrucât deocamdată nu se cunoaște modalitatea de desfășurare a procesului de studii în noul an de învățământ.