UTM – solidară cu refugiații din Ucraina

Ieri, 23 martie, UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei, a recepţionat lotul de ajutor internaţional din partea Rotary E-Club of Moldova International, Republic of Moldova, pentru gestionarea crizei în contextul fluxului de refugiaţi ucraineni cazaţi în căminele universităţii. Astfel, Universitatea Tehnică a Moldovei a primit produse alimentare, produse de igienă personală, bunuri de primă necesitate, pături, produse pentru copii, echipament și alte bunuri atât de necesare pentru acomodarea și asistenţa oferită refugiaților din Ucraina.
Prezent la evenimentul de oferire a lotului de ajutoare, prorectorul Dinu Turcanu, în numele comunităţii academice, a adus sincere mulţumiri donatorilor pentru acest gest de solidaritate de a încuraja persoanele din Ucraina, menţionând: “Din primele zile ale conflictului militar din Ucraina, Universitatea Tehnică a Moldovei şi-a declarat solidaritatea față de poporul ucrainean și a pus la dispoziție spații de cazare, hrană, produse de primă necesitate. Sunt momente dificile în care nu putem rămâne indiferenți față de tragedia cetățenilor refugiați din Ucraina. De asemenea, din primele zile ale conflictului militar din Ucraina, echipa Rotary E-Club of Moldova International, Republic of Moldova s-a mobilizat pentru a susține refugiații din țara vecină. La eforturile conjugate ale Domniilor Voastre s-au alăturat cu mult entuziasm JEUNE – Young Entrepreneurs of the European Union, care au colectat ajutoare umanitare în Spania, iar astăzi acestea sunt deja livrate centrelor de plasament în Republica Moldova. Suntem profund recunoscători întregii echipe #JEUNE, și în special dnei Alexandrina Robu Cepoi, vice-președinte JEUNE, pentru tot efortul depus! Acest lot de ajutor ne va permite să oferim o mai bună acomodare şi asistenţă, dar şi să le asigurăm că vor găsi lucrurile strict necesare, pentru cei circa 300 de persoane refugiate din Ucraina, cazate în căminele universităţii.”
Menţionăm că lotul de ajutor umanitar a fost transmis de către membrii clubului partener, Rotary Club Chisinau Triumph – Alexandru Robu (Preşedinte fondator al Rotary Club Chisinau Triumph şi unul dintre primii moldoveni care au primit distincţia Paul Harris) și Andrei Chiciuc (Președinte al Consiliului de conducere Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare, premiat, de asemenea, în 2021 cu distincţia Paul Harris, pentru merite deosebite în activitatea de Rotarian!).
La primirea lotului de produse, a fost prezentă şi echipa managerială a Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră a UTM (Radu Melnic, Director şi Natalia Şestenco, Director-adjunct) care a contribuit, din primele zile a crizei din ţara vecină, la identificarea partenerilor şi donatorilor pentru centrele de plasament temporar pentru refugiaţi din cadrul universităţii.
Vă mulțumim tuturor că ne sunteți alături, și ne ajutați să ajutăm pe alții!