O nouă donație oferită de Rotary e-Club Moldova International pentru Universitatea Tehnică a Moldovei

Ieri, 30 martie 2022, Rotary e-Club of Moldova International a adus o rază de speranță și bucurie pentru susţinerea refugiaţilor cazaţi în căminele UTM, donând pentru a doua oară, produse alimentare, produse de igienă şi produse pentru copii.

La eveniment a participat prorectorul pentru informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare a universităţii, dl Dinu Ţurcanu, directorul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră a UTM, dl Radu Melnic şi președintele Clubului Rotary Chișinau Triumph, dl Alexandru Robu.

“Ne bucurăm că prin intermediul donaţiilor oferite către UTM, putem contribui la asigurarea cu strictul necesar cele peste 200 de persoane refugiate din Ucraina, cazate actualmente în căminele Universităţii Tehnice a Moldovei”, a declarat administratorul Rotary E-Club Moldova International, dl Alexandru Robu, în procesul transmiterii lotului de ajutor.

La rândul său, dl Ţurcanu, în numele adminsitraţiei UTM, a mulțumit mișcării rotariene pentru proiectul realizat și pentru că ajută necondiționat centrele de plasament temporar pentru refugiaţi din cadrul universităţii. „În aceste momente dificile, în care nu putem rămâne indiferenți față de tragedia cetățenilor refugiați din Ucraina, echipa Rotary E-Club of Moldova International s-a mobilizat din primele zile, pentru a susține refugiații din țara vecină, iar UTM în data de 23 martie, a primit un lot generos de ajutor internațional oferit de Rotary E-Club of Moldova International, Republic of Moldova,  susținut cu entuziasm de către JEUNE – Young Entrepreneurs of the European Union: produse alimentare și de igienă personală, bunuri de primă necesitate, pături, produse pentru copii, echipamente și alte bunuri atât de necesare pentru acordarea de asistență și suport în adaptarea la noile condiții a refugiaților din Ucraina. „Serve to change lives!” devine un motto mai actual ca niciodată în filosofia Rotary pe care voi o scrieţi zi de zi prin ceea ce faceţi”, a punctat dl prorector.

În procesul sortării şi depozitării produselor recepţionate, în cadrul Direcției Sociale și Activități Studențești, prezent la eveniment, dl Alexei Anatol, şef direcţie, a a exprimat sincere mulțumiri donatorilor pentru acest gest de solidaritate, menţionând, de asemenea: “Urări de bine, multă sănătate și bucurii pentru rotarienii cu suflet mare, vin şi din partea a sute de persoane refugiate, care au beneficiat deja de produsele din prima donaţie, din partea fundației”.

Vă mulțumim, că ne ajutați să ajutăm pe alții! Datorită vouă, dragi rotarieni, astăzi mai multe persoane au un motiv să zâmbească!