Prorectorul pentru informatizare, Dinu Țurcanu, dar și Universitatea Tehnică a Moldovei – nominalizați în calitate de BITDEFENDER AMBASSADORS

 În data de 9 iunie, în incinta Digital Park, a avut loc evenimentul anual de referință din industria IT în Republica Moldova, organizat de Reliable Solutions Distributor împreună cu Bitdefender România – Bitdefender Day. În acest an, tematica evenimentului s-a axat pe „Consolidarea securității cibernetice în Republica Moldova”, iar la finele evenimentului, compania Bitdefender a celebrat inițiativele și programele care au contribuit la dezvoltarea comunității IT și CyberSecurity din Moldova, desemnându-și Ambasadorii – lideri ai inițiativelor care transformă comunitatea din țara noastră.
La categoria „𝐁𝐈𝐓𝐃𝐄𝐅𝐄𝐍𝐃𝐄𝐑 𝐀𝐌𝐁𝐀𝐒𝐒𝐀𝐃𝐎𝐑𝐒 𝐀𝐖𝐀𝐑𝐃” a fost nominalizat, dl Dinu Țurcanu Prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare al UTM, care de altfel a fost și unul din speakerii panelului de discuții al evenimentului, cu tema “Cyberwarfare – câmp tactic de luptă”. Trofeul a fost înmânat de dl Ion Georgescu, Country Manager Romania & Moldova, Bitdefender.
“Mă declar deosebit de mândru pentru apreciere, dar și de Titlu pe care de astăzi îl port cu onoare – Bitdefender Ambasador. Acest trofeu subliniază astfel atât efortul meu de a aduce mai aproape de discipoli programele și oportunitățile de dezvoltare, oferindu-le susținerea necesară pentru a atinge performanța în domeniul TIC și CyberSecurity, cât și contribuția esențială la valorificarea domeniului pe care îl gestionez în calitate de prorector. Să fii unul din Bitdefender Ambassadors și să primești Trofeul de la jucătorul cheie pe piaţa globală de soluţii de securitate cibernetică este pur și simplu WoW: o Onoare, dar și o Responsabilitate pe măsură! E cea mai înaltă distincție pe lângă orice alt titlu! Mulțumesc tuturor, celor are au crezut în mine. Promit și mai multă implicare, și mai mult impact IT & CyberSecurity!”, a menționat dl Țurcanu.
De asemenea, la această categorie „𝐁𝐈𝐓𝐃𝐄𝐅𝐄𝐍𝐃𝐄𝐑 𝐀𝐌𝐁𝐀𝐒𝐒𝐀𝐃𝐎𝐑𝐒 𝐀𝐖𝐀𝐑𝐃” a fost nominalizată și Universitatea Tehnică a Moldovei, iar premiul a fost înmânat de dl Georgescu dlui Rector al UTM, prof.univ., dr.hab. Viorel Bostan, prezent și dlui la eveniment.
Dl Rector, a menționat importanța educației și sporirii culturii informaționale a cetățenilor, dar și rolul instituției de învățământ superior ingineresc din țară – UTM la acest capitol. În acest sens, dlui a evidențiat relația de parteneriat dintre RSD, Bitdefender și UTM, care de-a lungul timpului a evoluat prin implementarea instrumentelor de securitate, deschiderea unui laborator performant în domeniul securității cibernetice în cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, instruiri în domeniul tehnologiei informației și securității informaționale etc. – acțiuni care au obiectivul de a spori nivelul de informare și competențe în domeniul de securitate informațională, dar și de a dezvolta cultura cibernetică la nivel național.

Amintim că, în data de 9 iunie 2022, Bitdefender Day a reunit partenerii și clienții RSD care implementează soluții de securitate avansate de la Bitdefender, precum și pe cei care sunt interesați să cunoască mai multe despre tehnologia Bitdefender în lupta cu atacurile cibernetice din ce în ce mai complexe din întreaga lume. Doar într-o singură zi, au fost aduse în discuții importante actualele subiecte din domeniul CyberSecurity, au fost prezentate rapoarte și informații legate de necesitatea și specificul participanților prezenți la eveniment, au fost făcute prezentări de produse și au fost explicate cum acestea din urmă pot securiza infrastructura si a o proteja împotriva atacurilor cibernetice. De asemenea, au fost dezbătute subiecte sensibile și oferite soluții la testare în așa fel ca să convingă publicul că soluția Bitdefender oferă cea mai buna protecție, detecție și performanță.