UTM ȘI XONTECH SYSTEMS CONTINUĂ SESIUNILE DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII CIBERNETICE

Ieri, 6 septembrie, am mai realizat un obiectiv propus și anume – organizarea unui nou training tehnic, în exclusivitate pentru Republica Moldova. Instruirea a fost organizată de Xontech Systems, împreună cu liderul global în produse de securitate – Forcepoint (care pentru prima dată a vizitat țara noastră), și în parteneriat cu noua entitate înființată la Universitatea Tehnică a Moldovei, în decembrie 2022 – Academia de Securitate Cibernetică, creată cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, cu tematica, “Forcepoint – de la protecția on-premises a Rețelei, Mail, Web și DLP la protecția infrastructurilor și datelor în CLOUD”.

Workshopul a fost dedicat acelor companii și instituții care doresc să își securizeze întreaga infrastructură IT, poșta electronică, traficul web, datele companiei, inclusiv informațiile din cloud și integrarea lor cu cele on-premises.

Forcepoint oferă o gamă variată de produse și servicii destinate să ajute organizațiile să-și protejeze resursele și informațiile critice împotriva amenințărilor cibernetice. Iată câteva dintre produsele și serviciile lor cheie:

– Forcepoint Next-Generation Firewall (NGFW) – dispozitiv de securitate perimetrală care protejează rețelele organizației împotriva amenințărilor cibernetice.

– Forcepoint Web Security – protecție împotriva amenințărilor care provin din navigarea pe Internet.

– Forcepoint Data Loss Prevention (DLP) – sistem care ajută organizațiile să protejeze datele sensibile și să prevină scurgerile de informații.

– Forcepoint Cloud Security – protecție pentru medii cloud, inclusiv aplicații cloud și infrastructuri.

– Forcepoint Email Security – protecție pentru serviciile de e-mail, ajutând la prevenirea spamului, a phishingului și a altor amenințări cibernetice.

– Forcepoint CASB (Cloud Access Security Broker): acesta ajută organizațiile să-și protejeze datele și să-și controleze aplicațiile în mediul cloud, oferind vizibilitate și control asupra activităților din cloud.

– Forcepoint ZTNA (Zero Trust Network Access) – care constă în implementarea principiilor de securitate Zero Trust pentru a proteja accesul la resursele rețelei.

Toate aceste sisteme au fost demonstrate și analizate în cadrul training-ului tehnic, iar fiecare participant a avut posibilitatea să discute individual cu un inginer tehnic de la Forcepoint, care activează în cadrul companiei de peste 17 ani.

“Suntem bucuroși să dezvoltăm asemenea parteneriate fructuoase și pe această cale mulțumim partenerului nostru strategic – Xontech Systems, în special dlui Director, Andrian CORNEI, dar și companiei Forcepoint – lider mondial în soluții DLP și vizionar al securității cibernetice, pentru implicare și susținere în organizarea acestor evenimente, maxim de utile pentru societatea noastră”, a declarat dl Dinu Țurcanu, prorector pentru digitalizare, dar și Coordonator Strategic al Academiei de Securitate Cibernetică, subliniind că „scopul urmărit este de a susține atât companiile cât și instituțiile statului să treacă la un nou nivel de digitalizare și securitate cibernetică.”

În acest context, aducem sincere mulțumiri mentorilor de la Forcepoint: Mikołaj Oskar Pigoń și Alexander Raczynski pentru prezență, profesionalism și prestație impecabilă!

Menționăm că acest training tehnic face parte din seria de instruiri planificate pentru anul 2023, realizate în parteneriat cu Xontech Systems. Scopul acestora, este de a aduce expertiză companiilor publice și private, de a face transfer de cunoștințe către entități, iar acestea la rândul lor să poată implementa și utiliza cele mai bune practici și soluții în domeniile sus menționate.

#forcepoint #xontechsystems #utm #academiadesecuritatecibernetica #cybersecurityacademy #zerotrust #dlp #emailsecurity #websecurity #ngfw #cdr #dataguard