Îmi doresc NOTA 10, din oficiu, la Examenul Național de Bacalaureat la Informatică. Ce urmează?

Dacă îți dorești să obții nota “10” din oficiu la proba de examen la informatică din cadrul examenului național de bacalaureat, află că Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) are grijă de viitorii absolvenți și la acest capitol. Acum, în centrele de testare ale UTM, poți susține examenele cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor specifice domeniului informaticii, stipulate în Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr.1326/2023. Astfel, studiezi acasă și obții certificări internaționale valabile în toată lumea, ba mai mult – obții NOTA 10, din oficiu, la BAC la Informatică.

Prin eforturile liderilor UTM la capitolul digitalizare, dl. Dinu ȚURCANU, dr. Prorector pentru Digitalizare și întreaga echipă a Direcției TIC, UTM înscrie în palmaresul reușitelor și însușirea Centrului de Testare PEARSON VUE, cu un succes incredibil în Republica Moldova, iar pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, muncind cu sârguință, mai nou, începând cu astăzi, 13 noiembrie, puteți deja completa formularul pentru a vă programa la examenele susținute în cadrul Centrului de Testare Autorizat CERTIPORT – companie ce sprijină educația și tehnologia la nivel global, pionier în aplicarea testărilor, dedicate utilizatorilor de tehnologii din domeniul academic. Certiport, parte din Pearson VUE, este lider mondial pe examene de certificare bazate pe performantă și soluții de testare practică. Certiport oferă candidaților soluții complete de certificare pentru o carieră de succes indiferent de domeniu ales.

Care sunt pașii pentru a obține 10 din oficiu la BAC la Informatică?

1. Studiez Metodologia și lista examenelor cu recunoaștere internațională care sunt luate în considerație pentru acordarea notei „10” (zece), din oficiu, la proba de examen la Informatică aprobate prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr.1326/2023.

2. Selectez câte un Examen din fiecare domeniu: A. Limbajul de Programare; B. Structura Calculatorului, Rețele; C. Baze de Date.

Pentru examenele susținute în cadrul Pearson VUE

3. Pentru Examenele care se susțin în cadrul Centrului de Certificare Pearson VUE (CLA – C Programming Language Certified Associate Certification, CPA – C++ Certified Associate Programmer Certification și Cisco CCNA), accesez https://home.pearsonvue.com/ , îmi creez un cont de utilizator, selectez examenul dorit, selectez data și ora disponibilă în cadrul centrului de testare Pearson VUE din cadrul UTM, achit taxa pentru examen on-line și mă prezint la UTM în data stabilită pentru a susține examenul.

Pentru examenele susținute în cadrul CERTIPORT

4. Pentru celelalte Examene care se susțin în cadrul Centrului de Certificare CERTIPORT, accesez https://certiport.pearsonvue.com/, îmi creez un cont de utilizator Certiport.

5. Contactați Centrul Autorizat de Testare Certiport (CATC) al Universității Tehnice a Moldovei completând următorul formular: https://utm.md/certiport/

6. Ca răspuns, UTM va expedia oferta comercială care include acces la resurse de instruire, acces la resurse de testare (simularea examenelor de certificare) și voucher pentru susținerea examenului de certificare în Centrul de Testare CERTIPORT al UTM.

7. Achiziționează voucher-ul ce include resursele de instruire, resursele de testare și susținerea examenului de certificare.

8. Programați data și ora susținerii examenului în cadrul Centrului Autorizat de Testare Certiport (CATC) al Universității Tehnice a Moldovei: certiport@utm.md.

Notă: Asigurați-vă că numele dvs. apare în momentul previzualizării exact așa cum doriți să fie vizualizat pe orice certificat, verificând inclusiv utilizarea corectă a majusculelor, a literelor mici și a datelor conform actului oficial ce confirmă identitatea dvs.

Nota „10” (zece), din oficiu, la proba de examen la informatică din cadrul examenului național de bacalaureat este asigurată!