Un nou workshop tehnic gratuit “PALO ALTO NETWORKS – CORTEX XDR, XSOAR, XPANSE, UNIT-42 ȘI NEXT GENERATION FIREWALL” în parteneriat cu XONTECH SYSTEMS, UTM ȘI CYBERCOR

În ziua de 30 mai, în cadrul parteneriatului dintre Xontech Systems, UTM și CYBERCOR, a fost organizat un nou workshop tehnic gratuit cu producătorul de TOP al produselor de securitate – Palo Alto Networks.

Evenimentul s-a desfășurat la “Courtyard by Marriott Chișinău” și a abordat 2 subiecte importante pentru participanți, atât din cadrul instituțiilor de stat, cât și mediul privat:

– cum ar trebui să fie proiectat un “SOC Modern” în baza produselor – Cortex XDR, XSOAR, XPANSE și UNIT- 42;

– cum am putea să protejăm cel mai eficient o infrastructură prin intermediul “Palo Alto – Next-Generation Firewall”.

Astfel, această instruire a fost dedicată instituțiilor și persoanelor care doresc să obțină o experiență mai vastă în fortificarea securității informaționale la nivel de endpoint, infrastructură și platformă în general, și care i-a avut în calitate de experți-traineri certificați, pe Teodor FUICA, System Engineer; Teodor IACOB, Manager, System Engineer, Alex DUȚU, Account Manager și Cătălina IOSUB, Cortex System Engineer din cadrul Palo Alto Networks. Aceștia s-au axat pe componenta teoretico-practică, incluzând în agendă următoarele tematici:

1. Palo Alto Networks – cum ar trebui să arate un “SOC Modern”:

– Palo Alto Cortex XDR;

– Palo Alto XSOAR;

– Palo Alto XPANSE;

– Palo Alto UNIT – 42.

2. Palo Alto Cortex XDR – platformă de detecție și răspuns extins în timp real – UTD (Ultimate Test Drive) & Hands-On Workshop în baza principiilor fundamentale ale produsului:

– Detectare și răspuns extins;

– Analiză avansată a amenințărilor;

– Răspuns automatizat și remediere;

– Integrare și scalabilitate.

3. Palo Alto NGFW – Next-Generation Firewall – UTD (Ultimate Test Drive) & Hands-On Workshop în baza funcționalului unic al acestui produs, precum:

– Prevenirea amenințărilor și vizibilitate avansată la nivel de rețea;

– Protecție IPS/IDS și VPN;

– Analiză la nivel de aplicații;

– Integrare cu platforma Cortex XDR;

– Securitate bazată pe utilizator;

– Automatizare și orchestrare;

– Integrare cu serviciile de securitate în Cloud.

„Vrem ca aceste training-uri să fie ciclice, pentru a vă aduce expertiză valoroasă, care să vă ajute să luați decizii în funcție de situația parvenită.”, a declarat directorul general al companiei Xontech Systems, Andrian CORNEI. În mesajul său de salut, a menționat că prin eforturile conjugate cu Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică “CYBERCOR” înființat la UTM și Palo Alto Networks vor aborda aspectul practic în conformitate cu ultimele tehnologii digitale împotriva atacurilor cibernetice.

Prezent la eveniment, prorectorul pentru digitalizare al UTM, dar și coordonatorul strategic al CYBERCOR, dl Dinu ȚURCANU, a anunțat că în toamna anului 2024, la UTM își va deschide ușile Hub-ul Național de Securitate Cibernetică, pe o suprafață de circa 1 500 m², înființată cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Marea Britanie. De asemenea, un suport fundamental pe stabilirea parteneriatelor educaționale îl joacă și

Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova, coordonator al grantului Google oferit CYBERCOR.

Exprimându-și împlinirea realizării, dl Țurcanu a anticipat activitatea prodigioasă în materie de instruiri și evenimente în cadrul noului HUB Cyber Security în curs de lansare. Totodată, dl prorector a punctat că datorită parteneriatelor strategice stabilite, susținerii donatorilor și partenerilor de dezvoltare, UTM contribuie la sporirea nivelului de informare/conștientizare și competențe în domeniul de securitate, dezvoltând cultura cibernetică la nivel național.

Acest training, de utilitate maximă pentru societatea noastră, face parte din seria de instruiri planificate pentru anul 2024, realizate în parteneriat cu CYBERCOR și UTM. Scopul acestora este de a aduce expertiză instituțiilor publice și private, de a face transfer de cunoștințe către entități, iar acestea, la rândul lor, să poată implementa și utiliza cele mai bune practici și soluții în domeniile sus menționate.

Pe această cale ne exprimăm recunoștința și bucuria de a dezvolta asemenea parteneriate fructuoase, aducând sincere mulțumiri partenerului nostru – companiei Xontech Systems, în persoana dlui Andrian Cornei, Director General, pentru implicare și susținere în organizarea acestor evenimente, maxim de utile pentru societatea noastră.

 

P.S. Despre produsele Palo Alto Networks prezentate în cadrul training-ului tehnic:

1. Palo Alto Networks “Cortex XDR” – este o platformă de detecție și răspuns extins în timp real (XDR). Această platformă oferă o abordare integrată și automatizată pentru detecția și remedierea amenințărilor cibernetice la nivel de endpoint și rețea.

2. Palo Alto Networks “NGFW” – este o generație de firewall-uri care depășește funcționalitățile tradiționale ale unui firewall, adăugând capacitatea de a detecta și preveni o varietate mai largă de amenințări cibernetice, inclusiv amenințări avansate și zero-day.

3. Palo Alto Networks “XSOAR” – este o platformă de automatizare și orchestrare a securității cibernetice care oferă numeroase beneficii organizațiilor pentru gestionarea incidentelor de securitate, automatizarea proceselor de securitate și îmbunătățirea eficienței echipei de securitate la răspunsul incidentelor cibernetice.

4. Palo Alto Networks “XPANSE” este un produs care se concentrează pe gestionarea expunerii cibernetice și a riscurilor cibernetice pentru organizații. Acesta este conceput pentru a ajuta organizațiile să gestioneze mai bine expunerea la riscurile cibernetice, oferind vizibilitate, detectare și remediere eficientă a amenințărilor cibernetice pentru a proteja mediul lor digital.

5. Palo Alto “UNIT-42” – este o echipă de cercetare și analiză a amenințărilor cibernetice. Această echipă este specializată în monitorizarea, analiza și investigarea amenințărilor cibernetice în timp real, furnizând informații valoroase și insight-uri strategice organizațiilor pentru a-și proteja infrastructura și datele. “Unit-42” este cunoscută pentru abordarea sa proactivă în identificarea și analiza noilor amenințări cibernetice, inclusiv a atacurilor avansate și a tacticilor evolutive folosite de actorii răufăcători. Echipa utilizează tehnologii avansate de analiză a amenințărilor, inclusiv “Machine Learning” și analiză comportamentală, pentru a identifica și evalua riscurile de securitate, și pentru a dezvolta strategii eficiente de apărare.